Продукти:
• 750 г свинско месо
• 100 мл олио
• 400 г праз
• 300 г домати
• 150 г пиперки
• 25 г люти чушки
• 10 яйца
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и леко го запържваме. Изваждаме го в чиния и в същата мазнина задушаваме нарязаните на пръстени праз и пиперки, а после добавяме наситнените домати. Връщаме месото при зеленчуците, слагаме подправките и варим на тих огън, докато остане на мазнина.
Поднасяме кавърмата, като за всяка порция приготвяме омлети от по 2 яйца, разпределяме в тях кавърмата и завиваме на полумесец. Украсяваме порциите с резенчета домати, зелена салата или чушка.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...