Кулинарни рецепти » Пъстра яхния

 Пъстра яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко месо
• 1 глава лук
• 4-5 с.л. мазнина
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 3-4 чушки
• 3 домата
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 1 парче пащърнак
• 1 парченце целина
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. горчица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Обелваме магданоза, пащърнака и целината и заедно с останалите зеленчуци ги нарязваме на кръгчета.

В тенджера под налягане загряваме мазнината, слагаме патладжаните и разбъркваме. Прибавяме месото, нарязано на хапки, останалите зеленчуци, червения пипер, солта, черен пипер на вкус и горчицата. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода, затваряме капака и варим 20 минути от момента на завирането.

След като отворим тенджерата, изваждаме корените и поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало