Продукти:
• 500 г говеждо филе
• 100 г кисели краставички
• 50 г кетчуп
• 50 г масло
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 люти чушлета
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме тлъстините и жилите от месото, нарязваме го на по-дебели ивички и в голям тиган го изпържваме в сгорещена мас.
След около 2 минути прибавяме нарязаните краставички, ситно нарязаните люти чушлета, поръсваме с брашното и червения пипер и изпържваме всичко. Заливаме с кетчупа, разреден в 4 с.л. вода, посоляваме, поръсваме с черния пипер и варим още няколко минути.
Поднасяме азуто с препечен хляб или пържени хлебни хапки.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...