Продукти:
• 500 г говеждо филе
• 100 г кисели краставички
• 50 г кетчуп
• 50 г масло
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 люти чушлета
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме тлъстините и жилите от месото, нарязваме го на по-дебели ивички и в голям тиган го изпържваме в сгорещена мас.
След около 2 минути прибавяме нарязаните краставички, ситно нарязаните люти чушлета, поръсваме с брашното и червения пипер и изпържваме всичко. Заливаме с кетчупа, разреден в 4 с.л. вода, посоляваме, поръсваме с черния пипер и варим още няколко минути.
Поднасяме азуто с препечен хляб или пържени хлебни хапки.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...