Продукти:
• 500 г говеждо филе
• 100 г кисели краставички
• 50 г кетчуп
• 50 г масло
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 люти чушлета
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме тлъстините и жилите от месото, нарязваме го на по-дебели ивички и в голям тиган го изпържваме в сгорещена мас.
След около 2 минути прибавяме нарязаните краставички, ситно нарязаните люти чушлета, поръсваме с брашното и червения пипер и изпържваме всичко. Заливаме с кетчупа, разреден в 4 с.л. вода, посоляваме, поръсваме с черния пипер и варим още няколко минути.
Поднасяме азуто с препечен хляб или пържени хлебни хапки.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...