Кулинарни рецепти » Агнешко бутче, задушено с гъби

 Агнешко бутче, задушено с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-тлъсто агнешко бутче
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 250 г гъби
• 10-15 зърна черен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, избърсваме с кърпа и посоляваме бутчето. Слагаме го да се пържи в мазнината, като го обръщаме, за да се зачерви от всички страни.

След като бутчето се запържи, наливаме виното и 1 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните гъби и черния пипер, захлупваме добре съда и оставяме бутчето да се задушава на умерен огън. Ако има нужда, доливаме по малко вода. Когато месото е почти омекнало, прибавяме доматеното пюре, размито с малко хладка вода.

Нарязваме задушеното бутче на филии и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме ги с част от соса. От едната страна на месото слагаме пържени картови или задушен ориз, а от другата - грах или зелен фасул в масло. Останалия сос поднасяме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало