Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-тлъсто агнешко бутче
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 250 г гъби
• 10-15 зърна черен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, избърсваме с кърпа и посоляваме бутчето. Слагаме го да се пържи в мазнината, като го обръщаме, за да се зачерви от всички страни.
След като бутчето се запържи, наливаме виното и 1 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните гъби и черния пипер, захлупваме добре съда и оставяме бутчето да се задушава на умерен огън. Ако има нужда, доливаме по малко вода. Когато месото е почти омекнало, прибавяме доматеното пюре, размито с малко хладка вода.
Нарязваме задушеното бутче на филии и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме ги с част от соса. От едната страна на месото слагаме пържени картови или задушен ориз, а от другата - грах или зелен фасул в масло. Останалия сос поднасяме в сосиера.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...