Кулинарни рецепти » Говеждо по бургундски

 Говеждо по бургундски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месо от говежда плешка
• 50 г сланина
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 70 мл червено вино
• 150 мл месен бульон
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 150 г малки гъби
• 1 с.л. масло
• 5 малки главички лук
• 1 връзка ароматни треви (мащерка, магданоз, дафинов лист)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на тънки дълги ивици, които поставяме в порцеланов съд, посоляваме, поръсваме с черен пипер, покриваме с нарязания на филийки лук, заливаме с олиото и виното и оставяме да престоят 3-4 часа.

Нарязваме сланината на ивички, изпържваме ги, прибавяме обелените малки лукчета и отново пържим на тих огън до зачервяване. Изваждаме ивичките сланина и лукчетата, а в останалото масло слагаме отцеденото и подсушеното месо и бързо го изпържваме от всички страни.

Поръсваме брашното, заливаме с прецедената марината от месото и варим 2-3 минути. Доливаме бульон, прибавяме връзката ароматни треви и чесъна, захлупваме плътно с похлупак и задушаваме на много тих огън почти до омекване (около 2 часа).

Изпържваме измитите гъби в маслото, прибавяме ги едновременно с ивичките от сланина и лукчетата към месото и задушаваме още половин час. Преди поднасяне отстраняваме ароматните треви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало