Кулинарни рецепти » Циганско рагу

 Циганско рагу

Продукти:

• 400 г домати
• 100 г дребни гъбки
• 12 пресни картофа
• смлян черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 4 котлета (по 125 г)
• 4 с.л. масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 250 мл бяло вино
• 1/2 ч.л. сушена мащерка
• по 50 г шунка и салам
• червен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелените домати нарязваме на кубчета, а гъбите – на парченца. Варим картофите 20 мин в леко подсолена вода.

Поръсваме месото със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и го пържим в 2 с.л. масло по 2 мин от всяка страна, след което го завиваме във фолио. З

апържваме лука и чесъна с 1 с.л. масло, после запържваме и гъбите. Добавяме виното и кипваме на огъня. След това добавяме доматите заедно с мащерката и задушаваме на тих огън 10 мин.

Към края добавяме нарязаните на сламки шунка и салам. Поднасяме котлетите заедно с гъбената смес и картофите, оваляни в горещо масло и магданоз.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало