Кулинарни рецепти » Сърнешко рагу с хвойнова сметана

 Сърнешко рагу с хвойнова сметана

Продукти: (за 6 порции)

• 1300 г обезкостено сърнешко рагу
• 2 глави лук
• 1 ч.л. зърна бял пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна карамфил
• 1 л червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 10 зърна от хвойна
• 250 г сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от ципата и сухожилията месо нарязваме на малки парченца. Наситняваме ароматните треви. Обелваме лука и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме месото, лука и тревите в дълбока купа, прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и карамфил и заливаме с виното. Захлупваме и оставяме 1 нощ в хладилника.

Изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме. Сгорещяваме мазнината и пържим хапките до поруменяване. Прецеждаме маринатата и го заливаме. Поръсваме със сол и черен пипер.

Счукваме зърната хвойна в хаванче и наръсваме рагуто. Захлупваме и задушаваме 1 час на бавен котлон. Прибавяме разбитата сметана и оставяме ястието да клокне с нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало