Кулинарни рецепти » Сърнешко рагу с хвойнова сметана

 Сърнешко рагу с хвойнова сметана

Продукти: (за 6 порции)

• 1300 г обезкостено сърнешко рагу
• 2 глави лук
• 1 ч.л. зърна бял пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна карамфил
• 1 л червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 10 зърна от хвойна
• 250 г сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от ципата и сухожилията месо нарязваме на малки парченца. Наситняваме ароматните треви. Обелваме лука и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме месото, лука и тревите в дълбока купа, прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и карамфил и заливаме с виното. Захлупваме и оставяме 1 нощ в хладилника.

Изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме. Сгорещяваме мазнината и пържим хапките до поруменяване. Прецеждаме маринатата и го заливаме. Поръсваме със сол и черен пипер.

Счукваме зърната хвойна в хаванче и наръсваме рагуто. Захлупваме и задушаваме 1 час на бавен котлон. Прибавяме разбитата сметана и оставяме ястието да клокне с нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало