Кулинарни рецепти » Грудовски кебап

 Грудовски кебап

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 250 г свински черен дроб
• 1,5 к.ч. олио или разтопена мас
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2,5 ч.ч. зелева чорба
• 5 люти чушлета
• 1 к.ч. вино
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме леко в сгорещената мазнина, след което го задушаваме заедно с черния дроб и лука, също нарязани на кубчета.

Прибавяме размитото във виното доматено пюре, червения пипер и лютите чушлета. Заливаме със зелевата чорба и оставяме да ври на тих огън.

Преди поднасяне поръсваме ястието със стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало