Кулинарни рецепти » Свинско месо с хрян

 Свинско месо с хрян
(Австрия)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 дафинов лист
• малко тамян
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 1 л вода, прибавяме сол, черен пипер и останалите подправки и варим на слаб огън почти до готовност. Добавяме ситно нарязаните корени за супа и нарязаните на кубчета картофи и доваряваме.

Изваждаме месото и картофите, а бульона прецеждаме.

Месото нарязваме на порции и подправяме с хряна, а картофите предлагаме като гарнитура. Бульона поръсваме с пресен магданоз и поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало