Кулинарни рецепти » Свинско месо с хрян

 Свинско месо с хрян
(Австрия)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 дафинов лист
• малко тамян
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 1 л вода, прибавяме сол, черен пипер и останалите подправки и варим на слаб огън почти до готовност. Добавяме ситно нарязаните корени за супа и нарязаните на кубчета картофи и доваряваме.

Изваждаме месото и картофите, а бульона прецеждаме.

Месото нарязваме на порции и подправяме с хряна, а картофите предлагаме като гарнитура. Бульона поръсваме с пресен магданоз и поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало