Кулинарни рецепти » Агнешко /телешко/ със сос от копър

 Агнешко /телешко/ със сос от копър

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г агнешко или телешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 жълтък
• копър, оцет, захар
• месен бульон
• няколко зрънца черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото, което сме измили добре, със вряща подсолена вода така, че да го покрие, прибавяме черния пипер и няколко стръкчета копър и варим до омекване, като переодично отстраняваме пяната.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с месния бульон и варим до получаване на гладък сос. Прибавяме ситно нарязания копър, жълтъка, разбит с 1 с.л. студен бульон, и подкиселяваме с оцет.

Нарязваме месото на тънки парчета, нареждаме го в блюдо за сервиране и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало