Кулинарни рецепти » Агнешко /телешко/ със сос от копър

 Агнешко /телешко/ със сос от копър

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г агнешко или телешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 жълтък
• копър, оцет, захар
• месен бульон
• няколко зрънца черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото, което сме измили добре, със вряща подсолена вода така, че да го покрие, прибавяме черния пипер и няколко стръкчета копър и варим до омекване, като переодично отстраняваме пяната.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с месния бульон и варим до получаване на гладък сос. Прибавяме ситно нарязания копър, жълтъка, разбит с 1 с.л. студен бульон, и подкиселяваме с оцет.

Нарязваме месото на тънки парчета, нареждаме го в блюдо за сервиране и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало