Продукти:
• 500 г сварен бял боб
• 300 г сварен черен боб
• 500 г свинско месо
• 3 скилидки чесън
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бульон
• 1 ч.л. кимион
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 2 ч.л. къри
• джинджифил, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Прибавяме нарязяния чесън, джинджифила и кърито и задушаваме още малко. Наливаме бульона.
Поръсваме с останалите подправки и задушаваме десетина минути. Накрая добавяме двата вида боб и варим още 10-15 мин.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...