Кулинарни рецепти » Пикантни агнешки рулца

 Пикантни агнешки рулца

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 агнешко бутче
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 връзки зелен лук
• 250 мл течна сметана
• 80 г краве масло
• 200 мл червено вино
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. „Вегета”
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 дафинови листа
• 2-3 зърна черен пипер
• 2 щипки чубрица
• 1-2 щипки смлян черен пипер
• 2-3 клончета розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме бутчето в подсолена вода, към която сме прибавили дафиновите листа и зрънцата черен пипер. Отделяме свареното месо от коста и го нарязваме на ивички. Поръсваме с чубрица и вегета и оформяме рулца, които завързваме с конец и оставяме за 1 нощ хладилник.

Нарязваме бялата част на лука на дребно, а морковите и целината настъргваме на едро ренде. Смесваме зеленчуците, подправяме с червен пипер и сол и ги задушаваме в половината масло и малко вода.

Слагаме рулцата в подходящ съд и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме останалото масло, смления черен пипер, наситнения розмарин и виното. Варим 1 час на тих огън. Прибавяме размитото в сметаната брашно и варим още 5-6 мин.

Изваждаме рулцата, нярязваме ги на колелца и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало