Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 еднакво големи дюли
• 500г смляно телешко месо
• 1 главичка лук
• 2 жълтъка
• 4-5 с.л. мазнина
• 2-3 ч.л. захар
• черен пипер, канела, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче откъм дръжката на дюлите и издълбаваме плода така, че околовръст да остане пласт с дебелина 1 см.
Запържваме телешкото месо в мазнината и добавяме ситно нарязаната главичка лук. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и счукана канела (на върха на ножа).
Пълним дюлите, похлупваме с капачетата и ги нареждаме в плитка широка тенджера. Заливаме с гореща вода и бульон /водата да ги покрие малко над половината/ и прибавяме 2-3 лъжички захар. Варим ги на слаб огън, за да не се разкъсат.
Застройваме соса на готовото ястие с жълтъците.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...