Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 еднакво големи дюли
• 500г смляно телешко месо
• 1 главичка лук
• 2 жълтъка
• 4-5 с.л. мазнина
• 2-3 ч.л. захар
• черен пипер, канела, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче откъм дръжката на дюлите и издълбаваме плода така, че околовръст да остане пласт с дебелина 1 см.
Запържваме телешкото месо в мазнината и добавяме ситно нарязаната главичка лук. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и счукана канела (на върха на ножа).
Пълним дюлите, похлупваме с капачетата и ги нареждаме в плитка широка тенджера. Заливаме с гореща вода и бульон /водата да ги покрие малко над половината/ и прибавяме 2-3 лъжички захар. Варим ги на слаб огън, за да не се разкъсат.
Застройваме соса на готовото ястие с жълтъците.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...