Кулинарни рецепти » Говеждо по селски

 Говеждо по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г говеждо месо
• 100 г зелен фасул
• 100 г зелен грах
• 1 морков
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и леко го запържваме в половината олио. После прибавяме нарязаните зеленчуци, наливаме малко гореща вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.

Отделно приготвяме запръжка от останалото олио и леко препеченото брашно, разреждаме я с малко гореща вода и я сипваме в готовото ястие. Варим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало