Кулинарни рецепти » Руло в шкембе

 Руло в шкембе

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг сварено шкембе
• 300 г телешка кайма
• 1 малка глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 яйце
• 2 с.л. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• 30 г краве масло
• 4 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 3 ч.ч. месен бульон
• 3-4 зърна бахар
• магданоз,черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Към каймата добавяме ориза, яйцето, наситнените лук и магданоз, галетата, сол и черен пипер на вкус. Наливаме много малко топла вода, омесваме и оставяме каймата да постои 30 мин, за да поеме миризмите. Нанасяме я на тънък слой върху парчето шкембе и увиваме на руло. Стягаме добре рулото със здрав конец.

Нарязваме на ситно корените за супа, заливаме ги с бульона и слагаме в тях и шкембето. Варим на умерен котлон 1 час. Изваждаме рулото, махаме конеца и го нарязваме на филии.

Прецеждаме бульона, пасираме корените за супа и ги връщаме в бульона. Прибавяме виното и размитото в малко вода доматено пюре. Подправяме със сол, бахар и черен пипер. Щом сместа заври, сипваме размитото на гладка кашичка брашно. Варим с бъркане соса 5-6 мин. Разпределяме шкембето по чиниите и заливаме със соса и с малко разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало