Продукти: (за 4 порции)
• 400 г смляно говеждо месо
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 1 филия твърд бял хляб
• 1 люта чушка
• 150 мл месен бульон
• 150 г заквасена сметана
• 1 с.л. брашно
• магданоз, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук в половината от маслото и след като изстине го прибавяме към каймата, омесена с накиснатия и отцеден хляб. Посоляваме, подправяме, омесваме отново и правим малки кюфтенца, които изпържваме в маслото.
Изваждаме кюфтенцата и в същата мазнина наливаме бульона, възваряваме и прибавяме разбитата с брашното сметана. Варим няколко минути, подправяме соса, връщаме кюфтенцата и варим още малко на тих огън.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...