Продукти: (за 4 порции)
• 400 г смляно говеждо месо
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 1 филия твърд бял хляб
• 1 люта чушка
• 150 мл месен бульон
• 150 г заквасена сметана
• 1 с.л. брашно
• магданоз, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук в половината от маслото и след като изстине го прибавяме към каймата, омесена с накиснатия и отцеден хляб. Посоляваме, подправяме, омесваме отново и правим малки кюфтенца, които изпържваме в маслото.
Изваждаме кюфтенцата и в същата мазнина наливаме бульона, възваряваме и прибавяме разбитата с брашното сметана. Варим няколко минути, подправяме соса, връщаме кюфтенцата и варим още малко на тих огън.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...