Кулинарни рецепти » Телешко с кестени

 Телешко с кестени

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг телешко филе
• 500 г кестени
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. брашно
• 2 глави лук
• 5 моркова
• 300 г картофи
• 200 г броколи
• 1 парче целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото в тенджера, връзваме месото с дебел конец и го запържваме от всички страни. Заливаме с малко вино, прибавяме целината, морковите, ненарязания лук, сол, черен пипер и вода и варим около 2 часа на умерен огън. Около 30 мин преди да отстраним от огъня прибавяме изчистените кестени, броколи и картофи.

Нарязваме на филии свареното месо и го нареждаме в чиния за сервиране, а около него нареждаме зеленчуците и кестените. Пасираме соса в тенджерата, прибавяме виното и малко брашно и когато се посгъсти, го отстраняваме от огъня и заливаме с него ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало