Кулинарни рецепти » Телешко соте

 Телешко соте

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме измитото и подсушено телешко месо на тънки ивици, овалваме го в брашното и го изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди от мазнината.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и изпърженото месо и разреждаме с 2 ч.ч. вода.

Варим ястието на умерен огън, докато остане на мазнина и със съвсем малко сос /около 40 мин/. Малко преди да отстраним от огъня, посоляваме, прибавяме счукания чесън и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало