Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 100 г свинска мас
• 1 кг картофи
• 300 г листа от кисело зеле
• 1 малка глава чесън
• 1 непълна ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри парчета, посоляваме го, поръсваме го с ким и го оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме сланината на парчета и ги слагаме в тенджерата. Върху сланината разстиламе половината от зелевите листа, а върху тях - месото и нарязаните на кръгчета картофи.
Посоляваме, поръсваме с червения пипер и прибавяме очистените скилидки чесън и маста. Най-отгоре покриваме с останалите зелеви листа, заливаме със зелевия сок, захлупваме и задушаваме в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...