Кулинарни рецепти » Агнешко по манастирски

 Агнешко по манастирски

Продукти: (за 2-3 порции)

• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 жълтък
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер и сол. Овалваме всяко парче в брашното и го запържваме леко в загрятото олио.

Нареждаме парчетата в тенджера, наливаме топла вода, колкото да ги покрие, и варим на тих огън, докато месото омекне напълно.

Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, прибавяме 1-2 с.л. сос от месото и сипваме сместа в ястието. Разбъркваме с дървена лъжица и държим на огъня, докато сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало