Продукти: (за 4 порции)
• 500 г патладжани
• 300 г месо от свински бут
• 150 г алабаш
• 5 с. л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с. л. оцет
За соса:
• 3 с. л. соев сос
• 2 с. л. червено вино
• 1/2 ч. ч. телешки бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. нишесте
• 1 ч. л. захар
• вегета
Начин на приготвяне:
Обелените патладжани нарязваме на колелца и пържим в сгорещено олио.
Месото нарязваме на тънки филийки, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме при непрекъснато бъркане. Прибавяме ситно нарязания алабаш, чесъна, оцета и патладжаните.
Разбиваме добре продуктите за соса и заливаме с него ястието. Разбъркваме и задушаваме.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...