Кулинарни рецепти » Свинско стомна-кебап

 Свинско стомна-кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 2 връзки пресен лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка пресен джоджен
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които слагаме в глинен гювеч заедно със ситно нарязаните лук, джоджен и магданоз.

Нареждаме отгоре обелените и нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме мазнината и 1 ч.ч. вода. Захлупваме и замазваме капака с тесто.

Задушаваме поне 2 часа на умерен огън.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало