Кулинарни рецепти » Свинско стомна-кебап

 Свинско стомна-кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 2 връзки пресен лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка пресен джоджен
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които слагаме в глинен гювеч заедно със ситно нарязаните лук, джоджен и магданоз.

Нареждаме отгоре обелените и нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме мазнината и 1 ч.ч. вода. Захлупваме и замазваме капака с тесто.

Задушаваме поне 2 часа на умерен огън.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало