Продукти: (за 1-2 порции)
• 250 г свинско месо със сланина
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил или половин ч.л. смлян
• 1 малка главичка лук
• 1 с.л. нишесте, размито с малко вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка канела
• 1 щипка анасон или 1 цвят от анасон
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки кубчета, а лука на ивички. Загряваме тигана, сипваме олиото и когато запуши, добавяме захарта, като разбъркваме непрекъснато, докато покафенее.
Прибавяме месото, лука, джинджифила, канелата и анасона. Бъркаме, докато месото се покрие със захарната смес. След това добавяме виното, соевия сос, посоляваме и пак леко разбъркваме.
Доливаме вода, колкото да се покрие месото, и оставяме на слаб огън да се задушава около 2 часа. Накрая добавяме размитото нишесте.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...