Кулинарни рецепти » Варен кебап

 Варен кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо по избор
• 1 глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 непълна к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на малки парченца, посоляваме, пускаме парченцата в съд с кипяща вода, към която сме добавили 3 с.л. олио, и варим на умерен огън.

В останалата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и корени за супа, поръсваме с червения пипер, прибавяме размитото доматено пюре и разбъркваме. Добавяме и месото заедно с бульона. Посоляваме ястието и го оставяме да къкри на тих огън до сваряването на месото.

Прибавяме размитото в млякото брашно и след няколко минути оттегляме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало