Кулинарни рецепти » Фрикасе от телешко месо

 Фрикасе от телешко месо

Продукти:

• 500-600 г обезкостено месо от младо теле
• 1 глава лук
• 6 моркова
• 2-3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. оцет
• 2-3 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1 яйце
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципи и сухожилия, начукваме го леко, поръсваме със ситно нарязания лук и оцета и оставяме да отлежи 1 час. После го нарязваме на порции, които пущаме в кипящия бульон и варим на тих огън.

След 1 час прибавяме, морковите, нарязани по дължина, 1 щипка сол и малко черен пипер. Щом месото се свари, прецеждаме бульона и оставяме да се охлажда.

Нарязваме морковите на кубчета и ги поръсваме с 1-2 с.л. разтопено масло и малко наситнен магданоз.

От останалото масло, брашното и 1 щипка сол приготвяме светла запръжка, която разреждаме с охладения бульон. Кипваме получения сос на огъня и го застройваме с разбития жълтък и млякото. Опитваме на сол и подправяме с чубрица.

Заливаме месните порции с горещия сос и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало