Кулинарни рецепти » Котлети с желирани лукчета

 Котлети с желирани лукчета

Продукти: (за 6 порции)

• 6 котлета (по около 180 г всеки)
• 60 г брашно
• 1 ч.л. прясно смлян бял пипер
• 2-3 глави лук
• 50 мл олио
• 500 г домати от консерва
• 300 мл червено вино
• 200 г сладки мариновани лукчета
• 1-2 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. мащерка
• 1-2 с.л. захар
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме брашното, солта и черния пипер и овалваме в сместа измитите и подсушени котлети. В тиган с дебело дъно сгорещяваме 2 с.л. олио и пържим котлетите. Прехвърляме ги в глинен съд.

В същия тиган доливаме останалото олио и задушаваме 5 мин ситно нарязания лук. Добавяме обелените и нарязани на ситни парченца домати, наливаме виното и оставяме сместа да къкри още 5 мин.

Добавяме отцедените от маринатата лукчета, както и оцета, и задушаваме още 3 мин. Поръсваме мащерката,посоляваме и подправяме с белия пипер.

С този сос заливаме котлетите и наръсваме със захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало