Кулинарни рецепти » Заек в доматен сос

 Заек в доматен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек (около 1,5 кг)
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 пиперки
• 4-5 домата
• 1 глава чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук и настърганите моркови и целина. Щом лукът поомекне, прибавяме дребно нарязаните пиперки и също ги запържваме. Посоляваме, поръсваме червения пипер и сипваме обелените и настъргани домати. Варим на умерен огън.

Когато течността поизври, сипваме 2 ч.ч. топла вода. Изчакваме сосът да заври и прибавяме брашното, размито в малко вода, парчетата месо, обелените скилидки чесън и ситно нарязан магданоз.

Захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме около 2 часа на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало