Продукти: (за 4 порции)
• 700 г агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 2 домата
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 100 г гъби
• 1 буркан стерилизиран грах
• 20 малки главички лук
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, сипваме ситно накълцаните домати, оставяме да закъкри и връщаме месото.
Малко след това слагаме морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата /обелени, но цели/. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне поръсваме с магданоз и черен пипер.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...