Кулинарни рецепти » Свинско с целина

 Свинско с целина

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1,5 кг целина /с листата/
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2-3 лимона
• 1 непълна ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го, нарязваме го на порции, посоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио, след което го пущаме в 1 л гореща вода и го варим 1 час на умерен огън.

Измиваме главите целина и ги нарязваме на малки кубчета, а листата нарязваме на едро. Накисваме целината десетина минути в солена вода, отцеждаме я и я слагаме при месото заедно със ситно нарязания лук, който леко сме позапържили.

Посоляваме и варим ястието още 40 мин на умерен огън. Разбиваме яйцата с лимоновия сок, разреждаме с малко бульон от тенджерата и заливаме месото с приготвения сос. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало