Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг телешко месо, нарязано на парчета
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. олио (зехтин)
• 2 с.л. краве масло
• 1 нарязан на ситно морков
• 2 глави лук, разрязани на 4
• 1-2 счукани скилидки чесън
• 1 ч.л. бяло вино
• 3-4 с.л. мед
• кората на 1 лимон
• сол, черен пипер
За гарнитура:
• 1 кг моркови
• 2-3 с.л. краве масло
• няколко стръка мащерка
• 1-2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Измиваме месото добре, подсушаваме и го посоляваме. Затопляме мазнината и задушаваме месото на слаб огън. Прибавяме моркова, лука и чесъна и задушаваме всичко.
Заливаме месото с виното, прибавяме солта и пипера, а след като заври, доливаме 2 ч.ч. топла вода, намаляваме котлона, покриваме съда и оставяме ястието да поври 15-20 минути. Преди да го свалим от огъня прибавяме меда и лимонената кора, като разбъркваме внимателно.
Докато ври месото, приготвяме гарнитурата. Почистваме морковите и ги нарязваме като кибритени клечки.
В отделен съд затопляме маслото, прибавяме морковите, мащерката и дафиновия лист. Задушаваме на слаб огън и щом морковите порозовеят ги покриваме с топла вода и ги оставяме да врат на слаб огън, докато останат само на мазнина.
Отстраняваме дафиновия лист и мащерката и сервираме гарнитурата топла с месото.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...