Продукти:
• 500 г обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 кубче телешки бульон
• 300 г бял боб
• 500 г зелен боб
• 3-4 моркова
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода, после го отцеждаме.
Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме месото в тенджера, заливаме го с 2 л вода, добавяме лука, черния пипер, дафиновия лист и натрошеното кубче бульон. Варим на умерен огън около 1 час и 40 минути. Изваждаме месото и прецеждаме бульона.
Нарязваме зеления боб на парченца, а почистените моркови – на кръгчета. Възвираме отцедения булон и сипваме в него зеления боб, морковите и магданоза. Захлупваме съда и варим 25 минути.
После нарязваме месото на кубчета и го връщаме в бульона заедно със сварения зрял боб. Кипваме ястието 5-6 минути. Поръсваме с настъргания кашкавал и сервираме с препечени филийки.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...