Кулинарни рецепти » Телешко със зелен фасул

 Телешко със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зелен фасул
• 400 г телешко месо
• 4-5стръка пресен лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 к.л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и леко задушаваме. Прибавяме червения пипер, наливаме малко вода и оставяме ястието да къкри на тих огън.

След като месото поомекне, прибавяме брашното и разбъркваме. Изсипваме изчистения и нарязан на парчета фасул, посоляваме и доваряваме ястието. Преди да свалим от котлона подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало