Кулинарни рецепти » Царевични сарми с месо

 Царевични сарми с месо

Продукти:

• 8-9 кочана млечна царевица
• 300 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1 зелена чушка
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 щипка смлян кимион
• 1-2 ч. л. мас или масло
• лют червен пипер (по желание)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото много ситно и го позапържваме в сгорещена мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаната на дребно чушка.

Отделяме царевичните зърна от кочана и с пасатор ги смиламе на каша. Варим на тих огън, докато получим гъста смес. Прибавяме царевичната каша към задушените зеленчуци. Сипваме мазнината, доматеното пюре и месото, поръсваме подправките и посоляваме на вкус.

Попарените царевични листа поставяме на кръст, разпределяме отгоре приготвената смес и свиваме пакетчета, които завързваме с конец. Варим сармите около 1 час на тих огън, изваждаме ги и оставяме да се отцедят и поизстинат.

След това отстраняваме листата и сервираме сармите топли, залети с кетчуп или подлютен доматен сос.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало