Кулинарни рецепти » Мариновано свинско месо

 Мариновано свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свински карета
• 1 с.л. горчица
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 клонче целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме месото с горчицата и го слагаме в смес от виното, млякото, черен пипер и сол. След 10-12 часа го изваждаме и подсушаваме.

Изпържваме месото в загрятата мазнина от всички страни, докато хване коричка, и прибавяме нарязаните на едро зеленчуци. Задушаваме малко и заливаме с маринатата. Варим на тих огън, докато месото омекне.

Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало