Кулинарни рецепти » Бьоф Строганов по швейцарски

 Бьоф Строганов по швейцарски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г хубаво телешко месо (без ципа и жили)
• 2 ч.л. брашно
• 1 глава лук
• 200 г пресни печурки
• 50 г краве масло
• 150 мл тръпчиво бяло вино
• 200 мл каймак (или сметана)
• 1 щипка смлян кимион
• сол, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитото и подсушено месо нарязваме на тънки ивици или плоски парченца, поръсваме със сол и черен пипер и объркваме в брашното. Изчистените гъби и лук режем на дребно.

Сгорещяваме маслото и пържим в него месото до поруменяване, като бъркаме с дървена лъжица. Изваждаме месото, а в същата мазнина леко задушаваме лука и гъбите.

Заливаме с виното. Щом течността заври, прибавяме каймака. Подправяме соса със сол и черен пипер, прибавяме кимиона, изсипваме вътре и месото със сока, който си е пуснало и леко подгряваме на бавен котлон, като не позволяваме на ястието да заври.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало