Кулинарни рецепти » Сарма кебап

 Сарма кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г шарено свинско месо
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 1 зелка
• черен и червен пипер
• 1 с. л. олио
• червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържваме лука в малко олио и прибавяме прибавяме нарязаното на хапки свинско месо и половината наситнени пушени гърди. Кавардисваме леко сместа, без да я солим.

На дъното на тенджера поставяме 2-3 цели зелеви листа. Свиваме сарми в останалите листа, като всяко листо посипваме първо със смес от червен и черен пипер и слагаме с лъжица от сместа.

Редим сармите на 2 реда, като отгоре поставяме отново няколко цели зелеви листа и парченца от останалите пушени гърди. Затискаме с чиния, сипваме вода и зелев сок до нивото на последния ред и варим на тих огън до омекване на зелето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало