Кулинарни рецепти » Боб с рагу в гърне

 Боб с рагу в гърне

Прoдукти:

• 1ч.ч зрял боб
• 500 г рагу
• 1 глава лук
• 1 суха чушка
• 1 морков
• 1 ч.л брашно
• 1 ч.л червен пипер
• 1с.л олио
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме боба. Изсипваме го в глинено гърне и наливаме вода до средата. Загряваме но огъня и щом водата заври, я сменяме с топла.

Нарязваме лука, моркова и рагуто. Пускаме ги в гърнето заедно със сухата чушка. Посоляваме. Захлупваме плътно и готвим на умерен огън. След омекване на месото го изваждаме, обезкостяваме и връщаме в гърнето.

Сгорещяваме маслото, пускаме в него брашното и червения пипер, запържваме и сипваме при боба. Преди снемане от огъня поръсваме с магданоз и джоджен.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало