Кулинарни рецепти » Агнешко с пресен лук

 Агнешко с пресен лук

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 8 връзки зелен лук
• 3 връзки зелен чесън
• 1 буркан стерилизирани домати или 400 пресни домати
• 1-2 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. червен пипер
• 1 с.л. мащерка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парчета, които леко запържваме. Посоляваме и прибавяме червения пипер. Нарязваме на едро лука и чесъна – по 3-4 см парченцето. Наситняваме копъра и магданоза.

В тенджера подреждаме един ред месо, подправяме с черен пипер, разстиламе отгоре малко лук и поръсваме магданоз и мащерка. Така редуваме отделните продукти и подправки. Най-отгоре слагаме лук. Прибавяме виното и малко гореща вода (на ниво 2 пръста под лука) и похлупваме ястието.

Когато заври, посоляваме и задушаваме на тих огън до готовност. След това прибавяме нарязаните или настъргани домати и оставяме още малко да поври.

Препеченото брашно размиваме с няколко лъжици хладка вода, добавяме част от бульона, разбъркваме и изсипваме в тенджера. След като заври отново, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало