Кулинарни рецепти » Агнешко с пресен лук

 Агнешко с пресен лук

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 8 връзки зелен лук
• 3 връзки зелен чесън
• 1 буркан стерилизирани домати или 400 пресни домати
• 1-2 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. червен пипер
• 1 с.л. мащерка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парчета, които леко запържваме. Посоляваме и прибавяме червения пипер. Нарязваме на едро лука и чесъна – по 3-4 см парченцето. Наситняваме копъра и магданоза.

В тенджера подреждаме един ред месо, подправяме с черен пипер, разстиламе отгоре малко лук и поръсваме магданоз и мащерка. Така редуваме отделните продукти и подправки. Най-отгоре слагаме лук. Прибавяме виното и малко гореща вода (на ниво 2 пръста под лука) и похлупваме ястието.

Когато заври, посоляваме и задушаваме на тих огън до готовност. След това прибавяме нарязаните или настъргани домати и оставяме още малко да поври.

Препеченото брашно размиваме с няколко лъжици хладка вода, добавяме част от бульона, разбъркваме и изсипваме в тенджера. След като заври отново, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало