Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг агнешко бутче
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. червено вино
• 60 г краве масло
• 1 парченце сланина
• 1 с.л. брашно
• 3-4 морковчета от туршия
• 2-3 глави чесън
• магданоз, чубрица
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчето, начукваме го леко и го разстиламе като шницел. Поръсваме със сол, чубрица, черен и червен пипер. На няколко места набождаме скилидки чесън.
Нареждаме твърдо сварените яйца в тясната част на месото и около тях слагаме парченца сланина, морковчета и скилидки чесън. Навиваме месото на руло и го завързваме. Изпържваме го от всички страни до зачервяване.
Заливаме рулото с 3 ч.ч. гореща вода и виното, прибавяме чесън, парченца сланина, чубрица и малко сол. Варим на умерен огън. Щом месото се свари, правим запръжка с брашното и червения пипер и доваряваме още 5-6 мин.
Нарязваме рулото на филийки и при сервиране го заливаме със соса от варенето.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...