Кулинарни рецепти » Телешки пържоли с картофи

 Телешки пържоли с картофи

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг телешко месо без кости
• 1 глава лук
• 1 кг стари картофи или 750 г пресни
• 1 с.л. доматено пюре
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 5 пържолки, които начукваме с дървено чукче и леко посоляваме.

Слагаме ситно нарязания лук на огъня, наливаме 1 ч.ч. вода и 1-2 с.л. олио и кипваме. Прибавяме пържолките, задушаваме ги 15 мин и след това ги изваждаме.

Слагаме в тенджерата почистените, нарязани на филийки и леко посолени картофи. Върху тях нареждаме пържолките, заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, в която сме размили червения пипер и доматеното пюре, захлупваме с капак и задушаваме 5-6 мин.

Поръсваме с олио, отново захлупваме и задушаваме още 10 мин., след което обръщаме пържолките, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, захлупваме и оставяме на огъня още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало