Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг телешко месо без кости
• 1 глава лук
• 1 кг стари картофи или 750 г пресни
• 1 с.л. доматено пюре
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 5 пържолки, които начукваме с дървено чукче и леко посоляваме.
Слагаме ситно нарязания лук на огъня, наливаме 1 ч.ч. вода и 1-2 с.л. олио и кипваме. Прибавяме пържолките, задушаваме ги 15 мин и след това ги изваждаме.
Слагаме в тенджерата почистените, нарязани на филийки и леко посолени картофи. Върху тях нареждаме пържолките, заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, в която сме размили червения пипер и доматеното пюре, захлупваме с капак и задушаваме 5-6 мин.
Поръсваме с олио, отново захлупваме и задушаваме още 10 мин., след което обръщаме пържолките, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, захлупваме и оставяме на огъня още 15 мин.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...