Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кайма /смес/
• 500 г арпаджик
• половин глава лук
• 3 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка канела
• черен пипер, сух джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно с яйцето, ситно нарязания лук, черен пипер, канела и сол. Оформяме ги на топчета с големината на орех, овалваме топчетата в 1 с.л. от брашното и ги изпържваме в част от олиото.
Обелваме арпаджика, измиваме го и го задушаваме в останалото олио. Прибавяме останалото брашно и го запържваме до златисто. Разреждаме с горещия бульон /или с гореща вода/.
Когато сместа заври, сипваме разбитото кисело мляко и прибавяме изпържените топчета. Оставяме ястието да се вари около 15 мин. Накрая посоляваме, подправяме със счукания чесън и поръсваме със стрития сух джоджен.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...