Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с кайма и праз

 Зелеви сарми с кайма и праз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кисела зелка
• 500 г кайма /смес/
• 1 к.ч. ориз
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите листа на зелката от кочана и им изрязваме дебелите жили. Останалото зеле нарязваме на ситно и леко запържваме с 1 с.л. олио.

Нарязваме праза на ситно и го смесваме с каймата и почистения и измит ориз. Поръсваме черния и червения пипер и омесваме. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и оставяме сместа да отлежи 1-2 часа.

Завиваме в зелевите листа сарми от приготвената плънка. Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън, докато сармите останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало