Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 50 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 250 мл месен бульон
• 1 ч.л. горчица
• 1 кисела краставичка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме в олиото нарязания на ивици лук, прибавяме брашното и бъркаме, докато добие златист цвят. Заливаме с бялото вино и бульона, посоляваме и оставяме да къкри около 20 мин.
Леко начукваме котлетите, осоляваме ги и ги изпичаме от двете страни на силен огън. След това ги задушаваме в приготвения сос, докато омекнат, като при нужда доливаме топла вода.
Изваждаме котлетите в чиния. Към соса прибавяме горчицата и ситно нарязаната краставица и заливаме с него месото.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...