Кулинарни рецепти » Варен заек с картофи

 Варен заек с картофи

Продукти: (за 3 порции)

• 600 г заешко месо
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обескостяваме месото, след което го нарязваме на порции.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от маслото, към което сме прибавили олиото и малко вода. Прибавяме месото, заливаме го с виното и гореща вода, колкото да го покрие. Варим на умерен огън.

Когато месото поомекне, прибавяме обелените и нарязани картофи и размитото с малко вода доматено пюре. Посоляваме ястието на вкус и варим още 20 мин. Накрая прибавяме останалото масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало