Кулинарни рецепти » Свинско с лук

 Свинско с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо /прошарено със сланина/
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 3-4 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. червено вино
• 500 г картофи
• кашкавал или настъргано сирене
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от несмилаемите части и го нарязваме на късчета. Отделяме част от сланината, нарязваме я на ситно, заливаме я с 1 ч.ч. вряща вода и варим 10 мин.

Нарязваме лука на ситно, стриваме го с ръце и го разделяме на 2 части. Едната половина от лука прибавяме към сланината. Върху сланината нареждаме месото, а отгоре покриваме с останалия лук.

Варим ястието 15-20 мин на умерен огън без да разбъркваме. Поръсваме с червения пипер и 2-3 с.л. гореща вода, подправяме с черния пипер, дафиновия лист и виното и оставяме ястието да ври на тих огън, докато се свари месото.

Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в малко количество подсолена вода, отцеждаме ги и ги поръсваме със смес от сол и ким.

Размиваме брашното в отцедената отвара и заливаме с нея месото. След това кипваме ястието, разбъркваме го внимателно и го оставяме да ври още десетина минути на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало