Кулинарни рецепти » Телешко с карфиол

 Телешко с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г телешко месо от бута
• 1 голяма глава карфиол
• 4 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. соев сос
• 1 ч.л. вегета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки филийки напречно на мускулните влакна.

Загряваме олиото в голям тиган и в него задушаваме ситно нарязания лук и чесъна. Прибавяме месото и разбъркваме, за да не се слепят филийките. Подправяме със сол, вегета, черен пипер и соев сос. Изваждаме изпърженото месо и го оставяме на топло.

В останалия сос пускаме измития и накъсан на розички карфиол и задушаваме 10 мин. После връщаме месото, разбъркваме и задушаваме още няколко минути. При сервиране украсяваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало