Кулинарни рецепти » Телешко с карфиол

 Телешко с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г телешко месо от бута
• 1 голяма глава карфиол
• 4 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. соев сос
• 1 ч.л. вегета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки филийки напречно на мускулните влакна.

Загряваме олиото в голям тиган и в него задушаваме ситно нарязания лук и чесъна. Прибавяме месото и разбъркваме, за да не се слепят филийките. Подправяме със сол, вегета, черен пипер и соев сос. Изваждаме изпърженото месо и го оставяме на топло.

В останалия сос пускаме измития и накъсан на розички карфиол и задушаваме 10 мин. После връщаме месото, разбъркваме и задушаваме още няколко минути. При сервиране украсяваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало