Кулинарни рецепти » Телешко с карфиол

 Телешко с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г телешко месо от бута
• 1 голяма глава карфиол
• 4 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. соев сос
• 1 ч.л. вегета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки филийки напречно на мускулните влакна.

Загряваме олиото в голям тиган и в него задушаваме ситно нарязания лук и чесъна. Прибавяме месото и разбъркваме, за да не се слепят филийките. Подправяме със сол, вегета, черен пипер и соев сос. Изваждаме изпърженото месо и го оставяме на топло.

В останалия сос пускаме измития и накъсан на розички карфиол и задушаваме 10 мин. После връщаме месото, разбъркваме и задушаваме още няколко минути. При сервиране украсяваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало