Кулинарни рецепти » Голи сарми със сос фрикасе

 Голи сарми със сос фрикасе

Продукти:

• 400 г кайма
• 1 к. ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 парче морков
• 1 парче целина
• 4 с. л. олио
• 1 яйце
• 3 с. л. брашно
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Към каймата добавяме полусварения ориз, ситно нарязаните лук и магданоз, сол и част от яйцето. Разбъркваме сместа и оформяме елипсовидни кюфтета, които овалваме в брашно.

Слагаме ги в тенджера и заливаме с кипяща вода. Добавяме парчето морков и целина и варим на тих огън. След сваряването, прецеждаме бульона.

Приготвяме лека запръжка и разреждаме с бульона при непрекъснато бъркане. Варим няколко минути. Добавяме остатъка от яйцето, след като го разбием с киселото и прясното мляко.

След като поври, изсипваме соса върху голите сарми. Заливаме с препърженото масло и посипваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало