Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 3-4 стръка праз
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 клонки целина
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на хапки. Изпържваме ги на слаб огън в сгорещената мазнина, докато се позачервят от всички страни.
Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и обелените и нарязани на кубчета домати. Когато сместа се позадуши, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и прибавяме месото. Захлупваме плътно и продължаваме да задушаваме на тих огън.
Когато месото омекне, прибавяме праза, който сме нарязали на парчета с дължина 2-3 см, ситно нарязаните листа от целина, лютото чушле и брашното, препечено и размито в хладка вода. Отново захлупваме плътно и задушаваме още двадесетина минути. Сервираме ястието поръсено с черен пипер и лимонов сок.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...