Кулинарни рецепти » Свинско с праз

 Свинско с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 3-4 стръка праз
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 клонки целина
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на хапки. Изпържваме ги на слаб огън в сгорещената мазнина, докато се позачервят от всички страни.

Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и обелените и нарязани на кубчета домати. Когато сместа се позадуши, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и прибавяме месото. Захлупваме плътно и продължаваме да задушаваме на тих огън.

Когато месото омекне, прибавяме праза, който сме нарязали на парчета с дължина 2-3 см, ситно нарязаните листа от целина, лютото чушле и брашното, препечено и размито в хладка вода. Отново захлупваме плътно и задушаваме още двадесетина минути. Сервираме ястието поръсено с черен пипер и лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало