Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешки пържолки
• 1 голяма глава целина
• 1 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. винен оцет
• 2 с.л. стафиди
• 12 пълнени маслини
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 100 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, настъргваме я и я мариноваме в смес от оцета, зехтина, стафидите, черен пипер и сол на вкус.
Начукваме пържолките тънко и ги натриваме със сол и черен пипер. Запържваме ги в сгорещеното масло. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме лука, нарязан на колелца, и ситно нарязания чесън.
Отстраняваме съда от огъня и прибавяме лимоновия сок и маслините, нарязани на колелца. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и изсипваме върху пържолите.
Сервираме ги с маринованата целина.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...