Кулинарни рецепти » Селски сарми с кисело зеле

 Селски сарми с кисело зеле

Продукти:

• 1 по-голяма кисела зелка
• 500 г телешко месо
• 250 г свинско месо
• 200 г сланина
• 200 г наденица
• 2 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме 25-30 листа от зелката, а останалото зеле нарязваме на ситно. Прекарваме през месомелачка месото, наденицата, половината от сланината, моркова и 1 глава лук. Задушаваме ги няколко минути в собствената им мазнина.

Отделно задушаваме в маста останалия ситно нарязан лу и ориза, докато станат прозрачни. Смесваме каймата с ориза, а като поизстинат прибавяме яйцата, червения и черния пипер и съвсем малко сол. Омесваме и свиваме в зелевите листа сарми.

Покриваме дъното на широка тенджера с отделената сланина, която сме нарязали на ситно. Нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1-2 ч.ч. гореща вода, притискаме с плоска чиния и варим около 1 час на тих огън, като от време на време прибавяме по малко гореща вода.

Изпържваме нарязаното зеле в малко мазнина, поръсваме го с черен пипер и го прибавяме към сварените сарми. Оставяме готовото ястие да престои захлупено 1-2 часа и едва тогава поднасяме.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало